< tilbage 13-06-2011 - 15:13

Varmer hesten DIG op, når du rider?

Ofte hører jeg fra ryttere med rygproblemer, at de får det bedre efter en ridetur. Og jeg har også hørt professionelle ryttere, der rider mange heste dagligt sige; ”Ja, efter de første 2 heste, er man selv blevet varmet op”.

Man kan jo diskutere, om det er rimeligt, at det er hesten der skal lægge krop til at varme rytteren op. Men under alle omstændigheder bliver det ikke den samme behagelige rideoplevelse for hverken hest eller rytter, som hvis rytteren havde ofret lidt tid på egen opvamning først.

 

Jon Pitts der arbejder som fysisk træner for rigtig gode ryttere i England, heraf nogle af de bedste fra det engelske landshold til OL siger, at selv om man rider 8-9 heste dagligt, giver det ikke noget i forhold til forberedelse til konkurrenceridning.

 

Vi ryttere bør altid tænke: ”Hvad er det i MIN krop, der begrænser hestens bevægelse”? Mange ryttere ønsker store smidige bevægelser af hesten og gymnasticerer og træner gerne ved hjælp af forskellige hjælpemidler og redskaber. Men hvis rytterens egen krop ikke stærk og smidig nok til at modtage de bevægelser, som hesten sender videre, så kan man træne i årevis uden at nå ret meget længere. Og selv om det ikke gælder konkurrenceridning, så vil alle ryttere vel gerne have en skøn harmonisk ridetur uanset om det er på banen, i skoven, på langtur eller over stubmarken.

 

At ride kræver, at du som rytter har god balance, koordination, teknik og hurtig reaktion i forhold til sikkerheden.

 

Blot 20 minutters træning 2-3 gange ugentlig kan hjælpe dig til at forbedre din ridning.

 

Noget af din egen ryttertræning kan med fordel gøres, inden du sætter dig op på hesten/ponyen.

 

Start f.eks. med at gå ved siden af din hest i de første 5-10 minutter.

 

Skift tempo – gå hurtigt – gå langsomt.

 

Gå på begge sider af din hest. Det øger også hestens fokus og koncentration inden du skal ride.

 

Rul med skuldrene mens du går og drej bagefter forsigtigt hovedet fra side til side.

 

Lav lunges, mens du går (lunges = lange skridt, hvor du bøjer ned i forreste knæ for hvert skridt).

 

Lav små gadedrengehop.

 

Dette er blot nogle få og enkle forslag til at få en sjovere og bedre start på ridningen. Jeg håber, I har fået lyst til at prøve og kan mærke forskellen.

 

Mange hilsner
Søs

< Tilbage