< tilbage 03-09-2012 - 15:16

Øvelser til juniorryttere

Start med gode vaner omkring holdning/opstilling så tidligt som muligt.

Måske går du til ridning på en rideskole, hvor der er mange forskellige typer af ponyer og heste. Eller også er du heldig at have din egen pony/hest allerede nu. Der er selvfølgelig mange ting at tænke på, og hvis du går i skole hele dagen, lave lektier når du kommer hjem og også skal lave staldarbejde, kan det føles svært at få tiden til at slå til for at træne selv.

 

Det er derfor vigtigt, at du tænker over nogle helt små ting i din dagligdag, som kan hjælpe til at gøre træningen med ridningen lettere.

 

1. Tænk over at du både står og sidder så lige som muligt i dagligdagen – nøjagtig som når du sidder i sadlen. Tænk badevægte under fødder og sædeben.

 

2. Hav ikke skoletasken skævt pakket og hængende over den ene skulder – det kan gøre din krop skæv med tiden og give spændinger og smerter.

 

3. Sidder du meget foran computeren, så vær sikker på at bordet er i den rigtige højde, så du ikke skal bøje nakken og kommer til at ”tabe hovedet” fremad – et problem mange ryttere har.

 

4. Hold din krop smidig med nogle strækøvelser

 

5. Bank ikke hælene i gulvet, når du går. Det støder op igennem hele kroppen og sætter sig som spændinger. Gå i stedet fjedrende og let – man skal ikke kunne høre dig komme

 

6. Træk vejret dybt og ”helt ned i maven” mindst 5 gange om dagen og gerne lige inden du skal sove – så slapper kroppen af, og du sover også bedre.
Vi er ikke skabt til at sidde stille for længe ad gangen og skal også helst kunne bevæge os, mens vi sidder.

 

Sid ikke krumbøjet, men ret ryggen og træk vejret godt. Stræk dig som om du skulle plukke æbler højt oppe i et træ og prøv at skifte vægten fra fod til fod, mens du ”plukker”. Det kan du gøre både siddende og stående.

 

Husk at kroppen skal holde hele livet. Mange juniorer begynder at få hovedpine og ondt i ryggen allerede i skoletiden. Det behøver du ikke at få, hvis du tænker over de her små øvelser dagligt.

 

Rigtig god fornøjelse – og god ridetur.

 

< Tilbage